Vedligeholdelse forlænger levetiden af UPS-batterier

Vedligeholdelse forlænger levetiden af UPS-batterier

Mens batterierne er den mest "low-tech" komponent i nutidens forretningskritiske datacenter infrastruktur er batterinedbrud fortsat den hyppigste årsag til uplanlagt nedetid

Batteriet er den mest sårbare del af ethvert nødstrømsanlæg og samtidig hjertet i form af pålidelighed i et UPS-anlæg. At have forståelse for hvad årsagen til UPS-batteriets nedbrydning er, måder at forhindre nedbrydning på samt vedligeholdelsesmuligheder er afgørende for, at sikre maksimal tilgængelighed i nødstrømsanlægget.

Der er flere metoder til at forlænge levetiden af ​UPS-batterier:

Det rigtige batteri

Der er mange faktorer der spiller ind i købet af UPS-batterier, såsom levetid, adgang foran eller oppe fra, spænding, kapacitet samt andre overvejelser. Eksempelvis er VLRA (ventil regulerede blybatterier) relativt lave i investeringsomkostninger men har også en lavere pålidelighed. Mens ”flooded eller wet cell” batterier er meget dyrere men også mere pålidelige med en markant længere levetid.

Er batteriet frisk ikke nyt.

Nyt kan stadig være et restparti der har været lagervare et til flere år. Batterier må ikke lageres længere end seks 6 måneder uden genopladning. Ofte ved batteriudsalg og dertilhørende billigere priser ligger der et behov for at flytte dem fra hylden som årsag for selve tilbuddet. Det er vanskeligt og arbejdskrævende at oplade pallevis af batterier og bliver batterierne på hylden for længe skal de skrottes. Bottom line; Sørg for at datomærkningen på UPS-batterierne er attesteret inden for seks måneder fra modtagelsesdatoen ellers kan man være uheldig og modtage et femårig produkt der har et år eller mere på bagen.

Installere, administrere og vedligeholde batterier korrekt

Korrekt installation af batterierne er vigtig, og hvis det ikke gøres korrekt, kan det føre til kortere batteri levetid. Disse batterier er følsomme over for temperaturændringer så en god vedligeholdelsespraksis er at holde dem så tæt som muligt på 25 grader. Du er nødt til at sikre, at de alle holdes så tæt på denne temperatur som muligt, så nogle batterier ikke ældes hurtigere end andre da dette kan resulterer i en forringelse af batteriernes levetid.

Sørg for regelmæssige inspektioner af batterierne

Den visuelle del kan afsløre problemer såsom beskadigede eller utætte batterier der kan føre til korrosion eller brand. En grundig individuel test af batteriet vil afsløre hvis en eller flere ikke fungerer korrekt hvilket kan skyldes en række forskellige årsager.

En kortslutning i en celle vil medføre en lavere flyde spænding på et batteri. Et batteri med en åben celle eller lav kapacitet kan have en højere flyde spænding. Det største problem er, hvis et batteri i en streng, der er tilsluttet i serie (typisk i UPS-anlæg) begynder at svigte eller bryder sammen. Dette vil påvirke de resterende batterier direkte.
Hold øje med batteriets afladning status – hvis batteriet ikke oplades inden for 48 timer kan det føre til skader og forårsage nedbrud.

Kontakt os gerne for, at høre hvordan Norwerk Service kan hjælpe jeres organisation i bestræbelserne på at fungere mere sikkert og mere effektivt.

Skriv til service@norwerk.dk med spørgsmål eller eventuelle behov for service, site gennemgang etc., eller ring direkte til vores serviceafdeling på tlf. (+45) 70 12 13 17.
Døgnservice tlf. +(45) 60 13 13 17