Last test / belastningstest

Last test
Belastningstest

En nødstrømsgenerator er typisk
lastet langt under dens kapacitet

Norwerk udfører last test / Loadbak test services for virksomheder med kritiske installationer

Generator
last test

Et omfattende og forebyggende vedligeholdelsesprogram er afgørende i bestræbelserne på at opretholde en pålidelig og driftssikker nødstrømsgenerator, hvor Last Test (Load Bank Test) er en vigtig del af en god vedligeholdelsespraksis. Last Test forlænger motorens levetid, og hjælper med at sikre en pålidelig drift under uplanlagt nedetid.

Hvad er en belastningstest?
Det du vinder ved at belastningsteste en nødstrømsgenerator er, at du får afprøvet generatorens evne til at levere den fulde nominelle effekt, og du får derved vished for generatorens pålidelighed. Typisk er generatorlasten langt mindre end hvad den er konstrueret til at levere. Last Testen kontrollerer motorens evne til at udføre og levere de nødvendige hestekræfter i en nødsituation. Når en belastningsmodstand tilsluttes generatoren bringer den kunstige belastning motoren op på en acceptabel driftstemperatur, hvilket igen er med til at teste generatoren under maksimale belastningsniveauer.

Hvad er en ubelastet test?

De fleste datacentre udfører generatortest på ugentlig basis uden last, og overlader det lejlighedsvise tab af den offentlige forsyning til at udføre den deciderede Last Test. For dieselmotordrevne generatoranlæg kan dette medføre ‘wet stacking’, dvs at uforbrændt brændstof ophobes i motorens udstødning. Dette forårsages typisk af en for lav belastningsprocent, som er tilfældet ved test uden last. Når man ”motionerer” en generator, eller kører den ved kortvarige udfald mens den er lastet under 75% af dens kapacitet, kan motoren ikke nå sin optimale driftstemperatur. Når dette får lov at fortsætte i længere perioder vil det uforbrændte brændstof akkumulere, hvilket er skadeligt for motorens effektivitet og levetid.

Hvad er fordelene?
Last test/belastningstest gør det muligt for motoren, at opnå den fulde driftstemperatur, således at motoren “udbrænder” ophobningen af ubrugt brændstof. Resultatet er en generator, der kører renere og mere effektivt. Det giver samtidig ro i sindet for den driftsansvarlige, at standby-generatoren fungerer som den er designet til. Enhver generator om den er drevet på diesel- eller gas vil drage fordel af en belastningstest/Last Test.

Norwerk’s Last Test-service

Under en Last test monitorerer Norwerk kritiske motorparametre såsom; olietryk, motortemperatur, brændstoftryk, etc. Vi registrerer disse målinger for at vise, at når enheden er oppe på sin fulde nominelle belastning, så kører generatoren under normalt tryk og rette temperatur. Med denne service præsenterer Norwerk efterfølgende en fuldstændig rapport med måleværdier, herunder output aflæsninger såsom; spændinger, strømstyrke, kW etc.

Norwerk tilbyder belastningstest/Last Test (Load Bank Test), som en særskilt tjeneste. Eller vi kan strukturere det i en servicekontrakt, og derved gøre det til en del af den planlagte og budgetterede, forebyggende vedligeholdelse af nødstrømsanlægget. Belastningstest vil under ingen omstændigheder forstyrrer den normale drift, eller koste uplanlagt nedetid. De fleste producenter er enige om; at alle generatorer, der ofte kører let belastet, eller som aldrig er lastet – alle vil drage fordel af at blive Last Testet.

generator-service

Norwerk servicerer følgende generator / motortyper

generator-brands

Kontakt os gerne for at høre, hvordan Norwerk Service kan hjælpe jeres organisation i bestræbelserne på, at fungere mere sikkert og mere effektivt. Skriv til service@norwerk.dk med spørgsmål, eller med eventuelle behov for service, site gennemgang etc. Det er tillige muligt at ringe direkte til vores serviceafdeling på tlf. (+45) 70 12 13 17.

Du kan også udfylde vores online-formular i bunden af siden med kontaktoplysninger, og vores serviceansvarlige vil vende tilbage inden for 24 timer.
Døgnservice tlf. +(45) 60 13 13 17

Safety is securing your energy.