Service af UPS-anlæg

UPS-anlæg
Service

system design, installation, idriftssættelse, forebyggende vedligeholdelse, UPS-anlæg service og meget mere

service-af-ups-anlaeg

UPS-anlæg

Virksomheder er afhængige af en nødstrømsforsyning fra både UPS-anlæg og dieselgeneratorer til at levere en kontinuerlig effekt uden nogen afbrydelse af deres forretningskritiske udstyr. En vedligeholdelsesplan er et afgørende element med henblik på at minimere risikoen for uplanlagt nedetid. Vedligeholdelsesplanen er tillige afgørende for at sikre at UPS- & dieselgeneratoranlæggene udfører det der forventes, nemlig at sikre virksomhedens drift.

Norwerk’s opgave er at sikre, at virksomheder har et driftssikkert UPS-anlæg, der indfrier de kritiske forventninger når behovet opstår (ikke hvis det opstår men når det opstår). Samtidig er det vores klare ambition at levere UPS-anlæg, der er kosteffektive ved at operere ved de højest mulige effektivitetsniveauer.

Service

Norwerk Service tilbyder bl.a. følgende services af UPS-anlæg:

 • Service- og vedligeholdelseskontrakter.
 • 24×7-nødstrøms- og reparationstjeneste.
 • Systemdesign.
 • Installation og idriftsættelse.
 • Infrarød termografering.
 • Undersøgelser af strøm- og spændingskvalitet.
 • Renovering af UPS-installationer.
 • Accept & performance test (FAT & SAT).
 • UPS-batteri-installation, udskiftning, overvågning og vedligeholdelse.
 • Power Distribution Units & strømskinner (PDU’er).
 • DC-strømforsyningsudstyr.

UPS-anlæg Norwerk fører

Hvad er funktionen af et UPS-anlæg?
Et UPS-anlæg er et nødstrømsforsynings-anlæg, der understøtter computere, servere, data kommunikationssystemer og andet udstyr i løbet af pludselige strømsvigt eller spændingsudfald. De fleste UPS-anlæg opererer 24/7/365, og reagerer øjeblikkeligt under spændingsvariationer uden for valgte parametre. UPS-anlæg bliver brugt til at forhindre tab af data eller nedetid i løbet af kortvarige strømafbrydelser, samtidig har de evnen til at fjerne overspænding, støj etc.

De mest almindelige årsager til
fejl på UPS-anlæg

Der er mange årsager til, at et UPS-anlæg fejler. De mest almindelige årsager er:

Batterier

Batterier – i hjertet af et hvert UPS-anlæg er der batterier, der kræver eftersyn og vedligeholdelse, uanset alder eller garanti. Undersøgelser viser at op imod 20% af alle UPS-relaterede fejl kan tilskrives dårlige batterier med temperatur og kumulative udledninger nævnt som de primære syndere. Under et forebyggende vedligeholdelsesbesøg indsamles data gennem vores grundige testprocedurer, hvorunder impedans og ledningsevne afslører batteriets ydeevne, og identificerer eventuelle batterier med interne potentielle fejl.

Fans/Ventilatorer

Nogle ventilatorer bryder sammen på grund af deres egne elektriske eller mekaniske begrænsninger eller når deres kuglelejer tørre ud. Nogle ventilatorer kan klare sig godt i mere end 10 år under kontinuerligt brug mens andre skal skiftes efter 4-5 år grundet mekaniske årsager.

Kondensatorer

Kondensatorer – Et typisk UPS-anlæg indeholder et dusin eller flere elektrolytkondensatorer af forskellige typer og størrelser som udglatter og filtrerer udsving i spændingen. Ligesom batterier nedbrydes elektrolytiske kondensatorer med tiden. Mens en typisk kondensator har en levetid på 5 år iflg. producenten kan de potentielt levere op til otte til ti års drift under gunstige driftsbetingelser. Når en kondensator fejler er der ikke nødvendigvis nogle umiddelbare synlige tegn men de resterende kondensatorer skal kompensere for den ekstra arbejdsbyrde, det forkorter deres levetid. I mange tilfælde vil en kondensatorfejl en bypass situation på UPS-anlægget, hvilket sætter UPS-anlægget i stand til at beskytte de resterende kondensatorer. Inspektion af kondensatorer er en vigtig del af vores forebyggende vedligeholdelsesplan, hvilket optimere driften og øger levetiden.

Transient spikes (Kortvarige spidser)

Skader kan opstå på tilgangssiden af ​​UPS-anlæggets (filter / ensretter), når en forbigående spike opstår. Under et forebyggende vedligeholdelsesbesøg kontrolleres indgangen/tilgangen for forringelse.

Andre faktorer, der fører til uplanlagt nedetid i UPS-anlæg:

Lyn

En almindelig misforståelse er, at UPS-anlægget konstant beskytter det udstyr, der der er tilsluttet på sekundærsiden. Men det afhænger af mængden af energi i transienterne. Forebyggende vedligeholdelsesinspektioner kan let identificere lynskader og eventuelle relevante reparationer.

Interne forbindelser

Disse kan blive påvirket af vibrationer fra bygningen eller maskiner tæt på UPS-anlægget. Det anbefales, at UPS-anlægget scannes hver tredje måned for at kontrollere hot spots samt kontrolleres årligt med et komplet mekanisk eftersyn på det fulde UPS-anlæg samt batterier og batterikabinetter.

Luftfiltre

Støv kan blokere luftfiltre og forårsage at UPS-anlægget lukker ned på grund af overophedning derfor skal de undersøges hver måned. Udskiftning af filtre er et billigt tiltag i en effektiv UPS vedligeholdelsesplan.

Strømforsyninger (PSU)

Selv om et UPS-anlæg kan have redundant strømforsyning kan input transienter stadig forvolde skader som kan forårsage uventet stress og overophedning. En regelmæssig inspektion anbefales for, at opdage potentielle problemer.

Input filtre

Strømforhold, strømparametre og fysiske forhold af input filtrene skal gennemgås og kontrolleres. Inputfiltre hjælper med at reducere den totale harmoniske forvrængning (THD) UPS-anlægget smider bagud i nettet. Men afhængigt af mængden af elektrisk støj i den resterende del af installationen kan filteret forsøge ikke bare at rette THD fra UPS-anlægget men for hele installationen, hvilket resulterer i overophedede kabler og spoler.

Kontaktorer

Kan indsamle fint støv og andre resistive belægninger. Inspektioner og rengøring kan forebygge svigt.

Relæer der har sat sig eller svejste relæer

Dette kan gå ubemærket hen indtil nødsituationer (change of state) opstår. Periodiske eftersyn kan opdage potentielle problemer, før de opstår.

Motorstyrede brydere

Disse skal kontrolleres for korrekt funktion mens de er frigjort fra bryderen – en foranstaltning gennemført under et rutinemæssig forebyggende vedligeholdelsesbesøg.

Firmwareopgraderinger

Opgraderinger indarbejder de nyeste operationelle forbedringer hvilket  sikrer kompatibilitet med nye belastningstyper og sikrer at UPS-anlægget fungerer optimalt. Vores tekniker udfører disse opgraderinger under rutinemæssig forebyggende vedligeholdelsesbesøg.

Forbigående overspændinger

Det er vigtigt at kontrollere, at metaloxid varistorer (MOV) enheder er funktionelle og ikke er blevet kompromitteret af overdrevne transienter.

Sådan håndterer Norwerk fejl og potentielle fejl

Rutinemæssige og forebyggende vedligeholdelsereducerer minimerer sandsynligheden for fejl i UPS-anlæggene. Gennem udførelse af systematisk kontrol sikrer den forebyggende vedligeholdelsesplan, at de forskellige elektroniske og mekaniske komponenter i et UPS-anlæg evalueres grundigt, bliver renset, testet, og kalibreret regelmæssigt.

Uden en vedligeholdelsesplan vil mange UPS’er fejle for tidligt, da de kritiske komponenter, såsom batterier og kondensatorer, slides ved normalt brug. En fast vedligeholdelsesplan identificerer problemer, og reducerer risiko for uplanlagt nedetid.

Med en effektiv forebyggende vedligeholdelsesplan vil din virksomhed have adgang til et mere pålideligt og omkostningseffektivt UPS-anlæg, som minimerer risikoen for uplanlagt nedetid, og forstyrrelser af virksomhedens drift. Forebyggende vedligeholdelse er afgørende for at opnå optimal ydeevne.
Systematisk kontrol, afprøvning og rengøring udført af uddannede teknikere sikrer, at de forskellige elektroniske og mekaniske komponenter i et UPS-anlæg fungerer optimalt.

En effektiv forebyggende vedligeholdelsesplan

Når problemer konstateres og repareres inden de udvikler sig til væsentlige – og ofte dyre – problemer, er UPS-anlægget i stand til at levere det niveau af ydeevne og sikkerhed, du som kunde forventer. Herunder er oplistet en række foranstaltninger, vi anbefaler der tages, for at sikre det forretningskritiske udstyr fra uplanlagt nedetid.

 • Årlig planlagt forebyggende vedligeholdelse af både elektronik og batterier
 • Adgang til Norwerk’s døgnservice
 • On-site reservedelslager eller Norwerk’s velassorteret reservedelsservice
 • Adgang til tekniskrådgivning
 • Fjernovervågning med månedlig trendberegnet rapportering, 24×7 alarm håndtering, og hurtig reaktionstid fra en certificeret Norwerk tekniker
 • Overholdelse af den anbefalede udskiftningscyklus, især elementer, der slides op hurtigere, såsom batterier og kondensatorer
 • Fastholdelse af nøjagtige optegnelser

Vi tilbyder tre niveauer
af serviceaftaler:

Standard Service. Som tilbyder et minimum af FV-dækning med årlig kontrol.
Døgn Service. Som tilbyder et minimum af FV-dækning med årlig kontrol, samt døgnservice.
Custom Service. Som er den foretrukkende løsning af langt de fleste virksomheder, hvor aftalen skræddersyes efter den pågældende virksomheds fysiske behov, ønskede sikkerhedsniveau, samt rådighedsbudget.

Nedenstående matrix viser dækningen under de forskellige kontrakttyper.

Indhold overordnetStandard ServiceDøgn ServiceCustom Service
Døgnservice 24x7x365-Option
Fjernovervågning & diagnostik--Option
15 minutters respons på opkald Option
8 timers onsite tilstedeværelse -Option
4 timers onsite tilstedeværelse-Option
2 timers onsite tilstedeværelse--Option
1 årligt vedligeholdelsesbesøgOption
Fra 1-52 årlige vedligeholdelsesbesøg--Option
Site rapportering & kvalitetskontrol--Option
Månedlige statusrapporter--Option
Historisk rapport kartotekOption
Reservedele & arbejdskraft inkluderet--Option
Udførelse af planlagt vedligehold mellem 08.00-16.00Option
Udførelse af planlagt vedligehold mellem 16.00-08.00--Option
Termografering, infrarød temperatur scanning--Option
Spændingsanalyse, installations tilstandsrapport--Option

Kontakt os gerne for, at høre hvordan Norwerk Service kan hjælpe jeres organisation i bestræbelserne på, at fungere mere sikkert og effektivt. Skriv til service@norwerk.dk med spørgsmål, eller med eventuelle behov for service, site gennemgang etc. Du kan tillige ringe direkte til vores serviceafdeling på tlf. (+45) 70 12 13 17.

Du kan også udfylde vores online-formular i bunden af siden med kontaktoplysninger, og vores serviceansvarlige vil vende tilbage inden for 24 timer.
Døgnservice tlf. +(45) 60 13 13 17

Safety is securing your energy.