Service af diesel generatorer

Service af
diesel generatorer

system design, installation, idriftssættelse & forebyggende vedligeholdelse af generatorer

generatorer

Diesel
generatorer

Dieselmotorer udgør langt størstedelen af drivmaskiner for nødstrømsgeneratorer og generatoranlæg på grund af deres pålidelighed, holdbarhed og ydeevne under belastning.

Kritiske steder, såsom hospitaler, lufthavne, offentlige bygninger, teleselskaber og kraftværker (selv atomkraftværker) er afhængige af dieseldrevne generatorer. I nødstrømsløsninger kan dieselgeneratorer starte og påtage sig den fulde belastning på mindre end 10 sekunder, og de kan typisk køre minimum 30.000 timer mellem hvert større hovedeftersyn.

En nødstrømsdieselgenerator kører i sagens natur ikke uafbrudt, hvilket stiller nogle krav til driftssikringen, da man er nød til at sikre, at de starter når det er påkrævet.

Hos Norwerk Service tilbyder vi vores komplette sortiment af serviceydelser fra indkøb og installation til generatorvedligeholdelse og reparation af alle større motor fabrikanter, nød-/reservegeneratorer ATS-switche og parallel koblingsudstyr etc. se valg af generator.

FV. Service

På grund af den robuste dieselmotor er de fleste vedligeholdelsesbesøg af forebyggende karakter. FV. Service (Forebyggende vedligeholdelse) af dieselgeneratorer består af følgende operationer:

 • Generel inspektion
 • Smøring
 • Gennemgang og kontrol af kølesystem
 • Gennemgang og kontrol af brændstofsystem
 • Service og test af starter batterier
 • Regelmæssig motor drift (lastet)

Nogle af de faktorer, der kan have indflydelse på generatoren, og som påvirker en vedligeholdelsesplan omfatter:

 • Brug af dieselgenerator indstillet til kontinuerlig drift (prime power)
 • Ekstreme temperaturer
 • Udsættelse for vejret
 • Udsættelse for saltvand
 • Eksponering for støv, sand eller andre luftbårne forureninger

Hvis generatoren bliver udsat for nogle, eller for alle disse driftsforhold, er det bedst at rådføre sig med Norwerk Service for at udvikle en passende vedligeholdelsesplan. Den bedste måde at holde styr på vedligeholdelsesintervaller er ved at bruge køretiden på generatoren til at holde en præcis log over de udførte services. Denne log vil tillige være vigtig i garantimæssige sammenhæng.

Hvorfor forebyggende
vedligeholdelse af generatorer?

Behovet for en redundant anlægsopbygning er meningsløs medmindre generatorerne er vedligeholdt og testet ordentligt samt regelmæssigt. Vedligeholdelse af dieselgeneratorer i nødstrømsanlæg er en kritisk nødvendighed for at sikre anlæggets kontinuerlige drift.
Hos Norwerk har vi udviklet en praksis til vedligeholdelse af dieselgeneratorer, der ikke bare opfylder men overstiger producentens anbefalinger.

Der er en række opgaver at overveje, når man udfører generatorvedligeholdelse. Vi har en mere detaljeret beskrivelse under generator services, der beskriver hvilke mindre og større inspektioner, der udføres og hvad de medfører. Vi tilbyder også Last Test og dieselolie- og brændstofsrensning.

Brændstofsrensning er en overset detalje i bestræbelserne på at opretholde den påkrævede pålidelighed i nødstrømsanlægget.

Belastningstest af dieselgeneratorer er en vigtig del af en god vedligeholdelsespraksis, og vil bidrage til at forlænge motorens levetid, og til at sikre en pålidelig drift under uplanlagt nedetid. En mere dybdegående beskrivelse af hvad en belastningstest omfatter findes her. Last test / Load bank test.

Norwerk’s forebyggende vedligeholdelsesbesøg tjener som en dybtgående undersøgelse af særligt udstyr, samt som en generel gennemgang af de lokale forhold. Vores mål er at minimere uplanlagte akutte besøg, og holde nødstrømsanlægget oppe at køre i kontinuerlig drift. Vi tilbyder vedligeholdelsesaftaler af ét års varighed, og vedligeholdelseaftaler af flere års varighed baseret på vores kunders behov. Det kan omfatte alt fra månedlige, kvartalsvise, halvårlige eller helårlig planlagte servicebesøg, og kan omfatte belastningstests etc.

generator-service

Norwerk servicerer følgende generator / motortyper

generator-brands
reperationsservice

24/7 Reparationsservice.

Norwerk’s 24/7-reparationsservice er et hurtig reagerende servicesystem udviklet specielt til forretningskritiske anlæg. Vores filosofi er, at vi er i stand til aggressivt og hurtigt, at kunne reagere på tilfælde af systemfejl med de rigtige medarbejdere, reservedele og det rigtige udstyr til at bringe maskinerne i drift ASAP. Næsten overalt i landet garanterer vi 15 minutters telefonrespons, og vi garanterer fire timer eller mindre onsite-tilstedeværelse.

Ved at udnytte vores IMS-system (infrastructure management system), som er et logistik- og data-servicesystem, ankommer Norwerk’s serviceteknikere udstyret med det rette “crash kit”, som indeholder reservedele til at reparere 90% af det meste udstyrsnedbrud. Så snart vi er på stedet vil Norwerk udføre de nødvendige handlinger for hurtigt at få systemerne tilbage on-line, og for efterfølgende at undersøge mulighederne for at fjerne eventuelle fremtidige afbrydelser.

Hvis du vil vide mere om vores omfattende vedligeholdelse- og reparationsservice, eller hvis du er på udkig efter rådgivning om dieselgeneratorer til nødstrømsanlæg, eller i rådgivning omkring andre opgaver, kan du kontakte os på +(45) 6013 1317, eller sende os en mail på service@norwerk.dk eller via vores kontakt form.

Vi vil i alt væsentlighed gøre hvad der skal til for at få et problem løst. 

Generator eftersyn

Når generatoren kører er operatørerne nød til at være opmærksomme på mekaniske problemer, der kan skabe uhensigtsmæssige eller deciderede farlige situationer. Følgende punkter er områder, der bør inspiceres jævnligt for at opretholde en sikker og pålidelig drift.

Service områderDagligUgentligMånedligHalvårligÅrlig
Inspektion----
Kontroller Kølevæskevarmer----
Kontroller kølervæske niveau----
Kontroller oliestand----
Kontroller brændstof niveau----
Kontroller ladeluft rørsystem----
Kontroller / rens luftfilter----
Tjek batterioplader----
Dræn brændstoffilter----
Dræn vandet fra brændstoftanken----
Kontroller kølevæske koncentration----
Kontroller remspænding----
Dræn udstødning for kondensvand----
Tjek start batterier----
Skift olie og filter----
Skift kølevæskefilter----
Rengør krumtaphus ventil----
Skift luftfilter----
Check køler slanger----
Skift brændstoffiltre----
Rengør kølesystemet----

Safety is securing your energy

Motionering af generatoren
via reglmæssig drift

Motionering af generatoren
Et standby-generatoranlæg skal på få sekunder kunne koble fra en kold start til at være fuldt operationel, og fuldt lastet i løbet af få sekunder. Dette kan medføre en alvorlig byrde på motordele.

En regelmæssig drift af generatoren lastet mindst 35 % af mærkepladens totale kapacitet vil sørge for at motordele er smurt, og den regelmæssige generatordrift vil forhindre oxidation af elektriske kontakter samt opbruge brændstof før kvaliteten forringes. Generelt sikres en pålidelig motorstart. Perioder med tomgang bør holdes på et minimum, fordi uforbrændt brændstof har tendens til at ophobe sig i udstødningssystemet.

Hvis test af generatoren ikke er hensigtsmæssig ved drift med den normale belastning eller den tilsluttede last er under 35 % af generatorens nominelle kapacitet kan motorens ydeevne testes ved tilslutning af ekstern last i form af en Load Bank (ekstern belastningsmodstand).

Konklusion

Forebyggende vedligeholdelse af dieselgeneratorer spiller en afgørende rolle i forhold til at maksimere pålidelighed, minimere reparationer, og i relation til at reducere langsigtede omkostninger.

Ved at følge almindeligt anerkendte vedligeholdelsesprocedurer for dieselgeneratorer, og ved især at følge producentens anbefalinger til service af generatorer, sikres det at nødstrømsanlægget er klar til at starte og køre når virksomhedens forretnings kritiske udstyr behøver det mest. For yderligere teknisk support kontakt Norwerk Service.

Vi tilbyder tre niveauer
af serviceaftaler:

Standard Service. Som tilbyder et minimum af FV-dækning med årlig kontrol.
Døgn Service. Som tilbyder et minimum af FV-dækning med årlig kontrol, samt døgnservice.
Custom Service. Som er den foretrukkende løsning af langt de fleste virksomheder, hvor aftalen skræddersyes efter den pågældende virksomheds fysiske behov, ønskede sikkerhedsniveau, samt rådighedsbudget.

Nedenstående matrix viser dækningen under de forskellige kontrakttyper.

Indhold overordnetStandard ServiceDøgn ServiceCustom Service
Døgnservice 24x7x365-Option
Fjernovervågning & diagnostik--Option
15 minutters respons på opkald Option
8 timers onsite tilstedeværelse -Option
4 timers onsite tilstedeværelse-Option
2 timers onsite tilstedeværelse--Option
1 årligt vedligeholdelsesbesøgOption
Fra 1-52 årlige vedligeholdelsesbesøg--Option
Site rapportering & kvalitetskontrol--Option
Månedlige statusrapporter--Option
Historisk rapport kartotekOption
Reservedele & arbejdskraft inkluderet--Option
Udførelse af planlagt vedligehold mellem 08.00-16.00Option
Udførelse af planlagt vedligehold mellem 16.00-08.00--Option
Termografering, infrarød temperatur scanning--Option
Spændingsanalyse, installations tilstandsrapport--Option

Kontakt os gerne for at høre, hvordan Norwerk Service kan hjælpe jeres organisation i bestræbelserne på at fungere mere sikkert og effektivt. Skriv til service@norwerk.dk med spørgsmål. Du kan tillige skrive med eventuelle behov for service, site gennemgang etc. Du kan også ringe direkte til vores serviceafdeling på tlf. (+45) 70 12 13 17.

Du kan udfylde vores online-formular i bunden af siden med kontaktoplysninger, og vores serviceansvarlige vil vende tilbage inden for 24 timer.
Døgnservice tlf. +(45) 60 13 13 17

Safety is securing your energy.